Kopen

Wil je ook de PSVR kopen? Dat begrijpen wij heel goed! De PSVR is het langverwachte virtual reality-systeem van Sony voor de PlayStation 4. De PSVR biedt een geheel nieuwe game ervaring. Je bevindt jezelf namelijk midden in de game, doordat de headset beelden weergeeft in 3D en geluiden rondom dankzij de 3D-audio. De verwachtingen van de PSVR zijn erg hoog, door de voordelige prijs, de beste features en langverwachte games. De PSVR is daarnaast erg gemakkelijk in gebruik, je sluit hem aan op de PlayStation 4 en binnen een paar seconden kun je beginnen met gamen. De headset heeft door het moderne ontwerp een futuristisch uiterlijk gekregen en is verstelbaar waardoor hij altijd goed past. De PSVR zal te koop zijn voor de prijs van 399,99 euro.

PSVR kopen

Innovatieve features

Voor PlayStation is de PSVR het eerste systeem dat virtual reality-gamen aanbiedt. Het systeem maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van virtual reality en is uitgerust met de beste features die het gamen een geheel nieuwe ervaring maken. De PSVR bestaat uit een modern ontworpen headset die alle concurrenten zou moeten overtreffen. De headset is uitgerust met een OLED-scherm waardoor de kleuren in de game helder worden weergegeven. Het scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 zodat je verzekerd bent van een scherp en levensecht zicht. Dankzij het zicht van 360 graden kun je de beelden overal om je heen zien, als je rond kijkt bewegen de beelden snel en soepel mee door een frame rate van 120 frames per seconde. Al je bewegingen worden gevolgd door de PlayStation camera door de 9 ingebouwde LED-lampen in de headset. Hierdoor worden al je bewegingen geregistreerd waardoor het gamen soepel verloopt. De PSVR is daarnaast uitgerust met een 3D-audio, waarmee je geluiden rondom kan horen zodat je je midden in je game bevindt. Wanneer je beweegt bewegen de geluiden mee je mee waardoor het gamen levensecht wordt.

PSVR bestellen

Modern design

Het ontwerp en design van de PSVR maken dat de headset erg opvalt. Door het moderne design heeft de headset bijna een futuristisch voorkomen. Er is veel aandacht besteedt aan het uiterlijk van de headset, waardoor het een perfecte afwerking heeft. De PSVR heeft een verstelbare hoofdband waardoor de headset altijd goed aansluit. Het verstellen van de hoofdband gaat erg gemakkelijk, waardoor anderen de headset ook goed kunnen gebruiken. Voor de mensen die een bril dragen is het mogelijk om de PSVR te gebruiken. Omdat men veel aandacht heeft besteedt aan het gebruiksgemak is de headset erg licht, zodat je nauwelijks merkt dat je hem draagt. Het is daarnaast erg simpel om de headset op- en af te zetten. De 9 LED-lampen die ervoor zorgen dat de bewegingen worden geregistreerd zijn ingebouwd in de headset. De PSVR sluit vrijwel helemaal aan op je gezicht, waardoor je je optimaal kunt focussen op het gamen. De headset heeft echter geen ingebouwde koptelefoon of oordopjes, dus is het mogelijk om je eigen koptelefoon of oordopjes onder de headset te dragen. De PSVR is uiteraard draadloos, waardoor optimale bewegingsvrijheid gegarandeerd wordt.

Accessoires

De PSVR wordt geleverd met een aantal accessoires en benodigdheden, zoals de headset zelf, oordopjes, een HDMI kabel en een USB kabel. Het is erg gemakkelijk om de PSVR aan te sluiten op de PlayStation 4. Voor het gamen kan je de controllers gebruiken die horen bij de PlayStation 4, of de speciale PlayStation Move controllers. Naast de controllers worden er nog veel meer accessoires op de markt gebracht. Wanneer je houdt van racespellen is het bijvoorbeeld mogelijk om een stuurwiel te gebruiken. Deze is te gebruiken met de PSVR zodat je een unieke ervaring kan beleven. Er is daarnaast aangekondigd door Sony dat er voor actiespellen een speciaal geweer verkocht zal worden, de PSVR Aim Gun. Het geweer werkt met een PlayStation Move controller en is gemakkelijk te gebruiken. Hierdoor verplaats je je helemaal in de wereld van je game en maak je de actie van dichtbij mee. Het is in dit geval belangrijk dat je voldoende ruimte beschikbaar hebt. Sony raadt aan om ongeveer 6 vierkante meter vrij te houden, om zo veilig te kunnen gamen. Het is ook mogelijk om de PSVR zittend te gebruiken. Echter ervaar je op deze manier niet de volledige ervaring van virtual reality.

Accessoires

Functies

De PSVR biedt vele functies aan. Een aantal van deze functies zijn reeds bestaande functies, terwijl anderen speciaal zijn ontworpen voor de PSVR. Bestaande functies die ook beschikbaar zullen zijn voor de headset zijn bijvoorbeeld Share Play, PlayStation Live en PlayStation Music. Er zijn echter een aantal functies speciaal ontworpen om optimaal gebruik te kunnen maken van het virtual reality-systeem. Een van deze functies is het PSVR Social-scherm. Door deze functie te gebruiken kunnen anderen op te televisie zien wat jij ook ziet, waardoor je anderen betrekt in het gamen. Leuker is echter om te kiezen voor een speciale modus waarin anderen actief mee kunnen doen. Op het PlayStation Social-scherm worden dan anderen beelden te zien dan de beelden die je ziet wanneer je de headset gebruikt. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld tegen elkaar te spelen. Hierdoor is de PSVR vooral leuk om samen te gebruiken. Een andere nieuwe functie is de Cinematic Mode. Hiermee kun je films kijken of oude games spelen, doordat de beelden in 2D worden weergegeven in plaats van in 3D. Wanneer je films kijkt met Cinematic Mode zul je een groot scherm van ongeveer 5 meter breed te zien krijgen vanaf een afstand van 2,5 meter. Je krijgt het gevoel in een bioscoop te zitten doordat de achtergrond volledig zwart is. Op deze manier is de PSVR niet alleen leuk om mee te gamen, maar dus ook om films mee te kijken.

Nieuwe games

Voor de PSVR wordt een groot aantal nieuwe games ontwikkeld. Sony heeft bekend gemaakt minimaal 50 nieuwe games tegelijk met de release van de PSVR uit te brengen. Het zal mogelijk blijven om oude games te blijven spelen met de headset door de speciale functie Cinematic Mode te gebruiken. Alle PSVR games die ontworpen worden kunnen worden gespeeld via de PlayStation 4. Er zullen een aantal klassieke games worden uitgebracht voor de PSVR, echter zullen de meeste games nieuwe releases zijn. Sommige games zijn met name bedoeld om te spelen met anderen, zodat het gamen met anderen ook met de headset mogelijk blijft. Veel games voor de PSVR zijn al aangekondigd en voor sommige games zijn al demo’s uitgebracht, zodat het mogelijk is om alvast de game uit te proberen. Een aantal games richt zich volledig op de ervaring van het nieuwe virtual reality-systeem, zoals de game Eagle Flight. In deze game, die zich afspeelt in Parijs, zal het mogelijk zijn om te vliegen als een vogel. Andere games richten zich meer op de gevoelens die het gamen met de PSVR met zich mee kan brengen. Resident Evil VII Biohazard is een game die door velen wordt ervaren als een horror game, waardoor de headset compleet nieuwe ervaringen teweeg kan brengen. Games waar veel mensen naar uitkijken zijn bijvoorbeeld Star Trek: Bridge Crew en Star Wars: Battlefront X-Wing, Batman Arkham, Final Fantasy XIV, The London Heist en Until Dawn: Rush of Blood. Al deze games garanderen een nieuwe manier van gamen en het wordt dan ook verwacht dat ze erg populair zullen worden.

PSVR games

PSVR kopen?

De releasedatum van de PSVR is al bekend gemaakt. Vanaf 13 oktober 2016 zal de PlayStation VR kopen (PSVR kopen) mogelijk zijn. Omdat de verwachtingen hoog zijn is het mogelijk om de PSVR te pre-orderen of te reserveren. Door dit te doen staat er gegarandeerd een PSVR voor je klaar. Aangezien het verwacht wordt dat de headset snel uitverkocht zal zijn is het zeer verstandig om hem alvast een pre-order te plaatsen. De PSVR zal te koop zijn voor een bedrag van 399,99 euro, wat een zeer voordelige prijs is voor een volledig virtual reality-systeem. Aangezien je de headset alleen aan kan sluiten op de PlayStation 4 is uiteraard belangrijk dat je deze in je bezit hebt. Mocht je nog geen PlayStation 4 hebben is het aan te raden om deze voor de release te kopen, voor het geval ook deze veel verkocht zal worden. De PlayStation 4 is al te koop voor 335 euro. Om te kunnen gamen met de PSVR heb je echter ook een PlayStation camera nodig. Deze detecteert de bewegingen van de speler door middel van de 9 ingebouwde LED-lampen in de headset. De PlayStation camera detecteert daarnaast je positie en is daarom vereist om de headset te kunnen gebruiken. Mocht je nog geen PlayStation camera hebben dan kan je deze kopen voor 59,99. Naast PlayStation 4, een PlayStation camera en natuurlijk de PSVR heb je ook controllers nodig. Je kan standaard controllers gebruiken die horen bij de PlayStation 4 of de speciale PlayStation Move controllers. Deze zijn speciaal ontworpen om je bewegingen te detecteren. Tijdens de release zal nog eens duidelijk worden verteld wat je uiteindelijk allemaal nodig hebt om te kunnen beginnen met gamen. Met de PSVR weet je in ieder geval zeker dat je een compleet nieuwe manier van gamen zal gaan ervaren. Nadat je het virtual reality-systeem eenmaal hebt uitgeprobeerd zal je verbaasd zijn over alle nieuwe mogelijkheden.