Er zijn inmiddels al heel veel games aangekondigd voor de PlayStation VR. Een van deze games is Eagle Flight, een game waarin je ervaart hoe het is om te vliegen als een vogel. Deze game wordt uitgebracht door Ubisoft en speelt zich af in Parijs. Games waar meer naar uit wordt gekeken zijn bijvoorbeeld Resident Evil VII Biohazard, het zevende deel in de Resident Evil reeks. Mensen hebben aangegeven dat de game een heel nieuw gevoel met zich meebrengt. De game wordt namelijk ervaren als een horror game, waarbij men onder andere het gevoel krijgt in de gaten gehouden te worden. Andere games waar naar uit wordt gekeken zijn Star Trek: Bridge Crew, een game die het mogelijk maakt met vier spelers tegelijk te spelen en Star Wars: Battlefront X-Wing, misschien wel de game waar het meeste naar wordt uitgekeken. Er is nog niet veel bekend over de game, echter gaat iedereen er van uit dat het niet teleur zal stellen. Games waar ook naar wordt uitgekeken zijn: Batman Arkham, Final Fantasy XIV, EVE: Valkyrie, The London Heist en Until Dawn: Rush of Blood. Voor veel van deze games is er een demo beschikbaar zodat je alvast kan ervaren hoe de games er uit zullen komen te zien.

PlayStation VR games

PSVR Games: de verwachtingen

Sony heeft aangegeven hoge verwachtingen te hebben van de verkoop van de PlayStation VR. Omdat de PSVR een unieke ervaring biedt richt de verkoop zich op het uitproberen en testen van de headset. Door alleen over de PlayStation VR te lezen kan je er veel over te weten komen. Echter wordt de ervaring pas compleet na het uitproberen van de games, die je een wereld later ervaren alsof je er zelf deel van uitmaakt. Door de PSVR te beleven wordt het pas duidelijk welke ervaringen het je biedt. Door het geven van demonstaties hoopt Sony de verkoop te stimuleren. Omdat je voor het gebruik van de PlayStation VR nauwelijks nieuwe dingen hoeft aan te schaffen is het een voordelige optie. Na het kopen hoef je het virtual reality-systeem slechts aan te sluiten op de PlayStation 4 om met het gamen te kunnen beginnen. Omdat je voor veel games niet veel ruimte nodig hebt is het gebruik voor iedereen mogelijk, ook als je dus niet veel ruimte over hebt. Verwacht wordt dat de PSVR in een pakket aangeboden zal worden, dus inclusief de PlayStation camera en de controllers. Het is aan te raden hierop te wachten aangezien je zo aardig wat geld kan besparen. Wanneer je zeker weet dat je de meeste spullen al in huis hebt hoeft dit natuurlijk niet. Verwacht wordt dat ook mensen die voorheen niet van gamen hielden worden bereikt door de PSVR, aangezien het een totaal vernieuwde ervaring biedt. Sony heeft laten weten dat het aantal pre-orders boven verwachting is, wat zou kunnen komen door de betaalbare prijs. In landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is de PlayStation VR al uitverkocht. Hierdoor verwacht men dat grote game ontwikkelaars zich ook zullen gaan richten op de PSVR.

PSVR

Conclusie: PlayStation VR games de moeite waard

Dat PlayStation VR de nieuwste innovatie is op het gebied van virtual reality blijkt uit onder andere het design, de te verwachte games en het aantal pre-orders. De features beloven heel wat goeds, van een 3D OLED-scherm dat 360 graden beeld laat zien met een frame rate van 120 beelden per seconde tot de 3D audio, waarmee je geluiden overal om je heen kan horen omdat het geluid met je meebeweegt. Door de grote aandacht aan het gebruiksgemak is de PSVR erg gemakkelijk in gebruik te nemen en is de grootte aan te passen. Het aansluiten van de headset aan de PlayStation 4 verloopt erg soepel waardoor je direct kan beginnen met gamen. Door functies als het PlayStation VR Social-scherm wordt het mogelijk om samen met anderen de virtual reality te beleven. Met de Cinematic Mode is het daarnaast mogelijk om ook games die niet zijn ontworpen voor de PSVR te spelen via de headset. Je kan hier ook films mee kijken in een omgeving die erg lijkt op een bioscoop. De films en games bekijk je dan in een 2D wereld. Bestaande functies zoals Share Play, PlayStation Live en PlayStation Music blijven beschikbaar. Er worden veel games ontworpen voor de PSVR, games waar veel mensen naar uit kijken. Omdat verwacht wordt dat de headset erg populair zal worden verwacht men dat grote game ontwikkelaars games zullen gaan ontwikkelen voor de PlayStation VR. Door de nieuwe unieke ervaring en de lage kosten verwacht Sony dat de headset ook populair zal blijven. De headset biedt een verrassende en totaal vernieuwde vorm van gamen, waarbij je je midden in de game bevindt. Hierdoor krijg je het gevoel deel uit te maken van de game. De levensechte beelden dankzij het nieuwe systeem laten je actie van dichtbij meemaken. De PSVR zal vanaf 13 oktober 2016 verkrijgbaar zijn, echter is het al wel mogelijk om hem te reserveren zodat je zeker weet dat er een voor je beschikbaar is. Het is belangrijk om goed te kijken naar welke accessoires je nodig hebt. Indien je een PlayStation 4 hebt zal je waarschijnlijk niet veel aan hoeven te schaffen. Sony heeft aangegeven dit tegen de releasedatum te verduidelijken. De PlayStation VR kopen is mogelijk vanaf 399 euro.

PSVR games

Wanneer zijn de eerste PSVR games te spelen?

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de nieuwste gadget van Sony, de PlayStation VR, op 13 oktober op de Europese markt geïntroduceerd. Al maanden kijken gamers uit naar de lancering van deze gadget, die al in juli te reserveren was bij veel Nederlandse (web)winkels. Na de introductie van de PSVR kondigden verschillende gamefabrikanten al aan een aantal PlayStation VR games te zullen ontwikkelen. Een aantal van deze PSVR games is exclusief beschikbaar voor gamers met een PlayStation VR.

Met een VR-headset van Sony wordt het straks mogelijk om de PlayStation VR games nog realistischer te doen lijken. Voortaan lijkt het net of je niet meer voor de televisie zit, maar dat je door een virtuele wereld in het spel zelf loopt. Neem als voorbeeld een schietspel, waarbij je straks om je heen kunt kijken met de VR-headset. Dit maakt het spelen van PSVR games nog intenser, omdat je nooit precies weet waar de vijanden zich bevinden zonder je hoofd te draaien. De PSVR is echter niet alleen geschikt voor schietspellen, ook bij verschillende andere genres biedt deze VR-headset voordelen.

PlayStation VR games in een PSVR bundel

Voor Amerikanen was het enige tijd terug nog mogelijk om een PSVR bundel te bestellen, waarbij je een PlayStation Camera, twee PlayStation Move-controllers en PSVR Worlds toegestuurd krijgt tijdens de release van deze gadget. Met PSVR Worlds laat Sony je in vijf verschillende minispellen kennismaken met de mogelijkheden van de VR-headset. Helaas is deze bundel nooit voor Europese gamers verschenen en is het inmiddels ook niet meer mogelijk om de PSVR bundel in Amerika te bestellen. Het pakket was razendsnel uitverkocht, mede door het feit dat je met het pakket veel geld kon besparen. Nu kun je de PSVR enkel nog gebruiken door de PSVR, PlayStation Camera en PlayStation Move-controllers los aan te schaffen, wat duurder is dan de PSVR bundel uit Amerika.

Sony kondigde eerder dit jaar aan dat er naar alle waarschijnlijkheid geen nieuwe bundel op de markt zal worden gebracht in de komende periode.

Verschillende PlayStation VR games uitgelicht

Hoewel het aanbod aan PlayStation VR games nog enigszins in de kinderschoenen staat, zijn er verschillende PSVR games die we maar al te graag voor je toelichten. Deze spellen bieden dermate veel spanning en intense game ervaringen, dat ze niet mogen ontbreken in je gamecollectie na het uitkomen van de PlayStation VR halverwege oktober.

Farpoint: mee de ruimte in!
Een van de spellen waarvan veel verwacht wordt, is Farpoint. In dit spel beleef je hachelijke avonturen in een vijandige wereld. Tijdens het spelen van dit spel word je meegenomen naar een onbekende, buitenaardse wereld, waarbij je niets meer hebt dan je standaarduitrusting. Het doel is om hier zolang mogelijk te overleven en het neergestorte ruimtestation The Pilgrim te vinden. Gedurende de zoektocht naar dit ruimtestation zal je steeds meer wapens en andere voorwerpen in je bezit krijgen, die je helpen bij het vinden van de weg naar The Pilgrim.

Dit spel is exclusief verkrijgbaar voor gamers die in het bezit zijn van een PlayStation 4 en VR-headset. Combineer het spel met de PSVR-richtcontroller voor een nog intensere ervaring tijdens het gamen. Kijk goed om je heen of je buitenaardse vijanden tegenkomt!

Gran Turismo Sport
Naast de verschillende schietspellen die voor de PSVR zullen worden aangeboden na de lancering, zijn er ook verschillende sportspellen die gespeeld kunnen worden. Een van deze spellen is Gran Turismo Sport van uitgever SCEE. Dit spel wordt in 2017 verwacht en brengt het racen op een console naar een heel nieuw niveau. Bereid je alvast voor op de razendsnelle actie, waar je adrenaline harder van gaat stromen. Het maakt bij Gran Turismo Sport niet uit of je eerder al racespellen gespeeld hebt op een console. Dit spel is geschikt voor zowel een beginnende, als een meer ervaren gamer.

In het spel kun je twee online kampioenschapen spelen. Vertegenwoordig hierbij je eigen land in een Internationale Cup, of kies ervoor om namens je favoriete fabrikant te racen in de Merkencup. Met haarscherpe graphics en realistische racesimulaties lijkt Gran Turismo Sport een groot succes te zullen worden in 2017.

Driveclub VR
Een goed alternatief voor Gran Turismo Sport kan Driveclub VR worden, van producent Evolution Studios en uitgever SIEE. Dit spel werd eerder al voor de PlayStation 4 geïntroduceerd, maar kan straks ook als PlayStation VR game worden aangeschaft. Ook zonder de VR-toevoeging is Driveclub een populair spel onder veel gamers. In dit spel word je op het puntje van je stoel gehouden door de gierende motoren en spannende strijd om het kampioenschap in Driveclub VR.

Tijdens het spelen van deze PSVR game gaat je aandacht naar alle waarschijnlijkheid direct uit naar de verbluffende graphics en interconnectiviteit die het spel je biedt. Driveclub VR biedt een levensechte ervaring en brengt je naar de mooiste plekjes ter wereld tijdens het racen op verschillende circuits. Een van de nieuwe features in dit spel is de mogelijkheid om je auto naar een “Cruise Control”-modus te schakelen. Met deze modus kun je in alle rust om je heen kijken, om de omgeving in je op te nemen en andere racers te analyseren. In totaal worden in Driveclub VR maar liefst 114 verschillende racecircuits aangeboden, waarbij je de keuze hebt uit tachtig verschillende sportauto’s. Zo heb je voldoende mogelijkheden om uren speelplezier te beleven aan dit unieke spel!

Je merkt het voordeel van de PlayStation VR op het moment dat je tijdens het rijden om je heen kijkt. Tijdens het rijden moet je voortdurend letten op de racers naast en voor je, om uiteindelijk een topklassering te kunnen behalen. Zeker in het begin zal het wennen zijn dat je geen overzicht meer hebt, waardoor het racen in Driveclub VR nog realistischer lijkt dan het al was.

Tumble VR: een strategisch spel!
Niet alleen zal uitgever SCEE Gran Turismo Sport uitbrengen voor de PlayStation VR, ook Tumble VR is een PSVR game van deze uitgever. Dit spel valt onder het genre puzzels en simulatie, waarbij je moet beschikken over een vaste hand en stalen zenuwen om hogere levels te bereiken. In dit spel worden zeventig superverslavende levels aangeboden, waarbij het draait om bouwen, slopen en balanceren. Het spel valt alleen met een PlayStation VR te spelen, waarbij je de beschikking moet hebben over een PlayStation Camera.

Lukt het jou om de strijd van de zwaartekracht te winnen in verschillende bouwopdrachten? Het doel hierbij is het bereiken van een zo hoog mogelijke toren, wat je de meeste punten op zal leveren. Ook kun je kiezen voor levels waarbij het draait om het balanceren van blokken in verschillende soorten, maten en gewichten Tot slot kun je torens opblazen, door explosieven op de meest tactische plek in de toren neer te leggen.

Om het spelen van Tumble VR nog leuker te maken kun je ervoor kiezen om tegen andere spelers te spelen via een Social-scherm. Hierbij kun je tegen vrienden met deze PSVR game spelen.

Hustle Kings VR
Een van de PlayStation VR games die direct te spelen is bij de release van deze gadget is Hustle King VR. Bij dit spel wordt je de mogelijkheid geboden om in een van de mooiste poolzaken ter wereld naar binnen te stappen, om in verschillende vormen te poolen. Denk aan 8-ball, snooker, black ball, killer en tal van soortgelijke speltypen. Wanneer je gek bent op het spelen van dergelijke spellen, zal je uren speelplezier aan dit spel voor de PSVR beleven.

Tijdens 1-tegen-1-wedstrijden, toernooien en dagelijkse uitdagingen kun je geld verdienen en je naam vergroten. In het spel zijn verschillende trickshots en puzzeluitdagingen opgenomen, die het spel des te aantrekkelijker maken. Het feit dat je dit spel met de nieuwe VR-headset van Sony kunt spelen, geeft poolen een heel nieuwe dimensie. Zoek naar de juiste hoek en kijk om je heen hoe andere spelers het doen.

Tethered
In Tethered word je meegenomen naar een rijke fantasiewereld, waarin je als Spirit Guardian verantwoordelijk bent voor de Peeps. Hun prachtige, maar sterk beschadigde paradijs wordt iedere nacht geplaagd door enge wezens. Als opperhoofd moet je proberen om het evenwicht in dit paradijs te herstellen, zodat de Peeps hier in vrede verder kunnen leven. Het spel wordt in 2016 verwacht voor de PlayStation VR!

Tijdens het spelen van dit spel moet je de Peeps helpen bij het opbouwen van een nederzetting en ze daarnaast voorbereiden op de nacht. Met de juiste voorbereiding zal de schade in de nacht beperkt blijven, zodat je het paradijs van de Peeps al snel kunt laten groeien tot een fraaie plek. Deze PSVR game zit vol met interessante extra’s, die het spelen van dit spel des te leuker maken.

Als eerste PlayStation VR games spelen?

Wil je als een van de eersten PlayStation VR games kunnen spelen? Reserveer nu alvast een PSVR in een van de vele (web)winkels die deze gadget nu al aanbieden. Denk hierbij aan Bol.com, Mediamarkt en Coolblue. Een PlayStation VR kopen kost op dit moment €399,-, waarbij het apparaat naar alle verwachting op 13 oktober in Nederland en België verkrijgbaar zal zijn. Het reserveren van de PSVR kost je niet extra’s!