Wil je als een van de eerste gamers kunnen beschikken over de nieuwe VR-headset van Sony? Je kunt nu al een PlayStation VR reserveren, zodat deze op de releasedatum als eerste bij jou thuis wordt afgeleverd. Er zijn verschillende grote (web)winkels die de mogelijkheid aanbieden om de PSVR te reserveren, zoals:

  • Volgt
  • Volgt
  • Volgt

PlayStation VR reserveren

Een PlayStation VR reserveren is heel eenvoudig en kost je niets extra’s! Wel dien je na het betalen van de VR-headset enig geduld te hebben, alvorens deze geleverd wordt. In sommige gevallen zijn de VR-headsets van Sony uit de eerste levering zelfs al verdeeld en kun je je aanmelden voor een wachtlijst voor de tweede levering.

De PlayStation VR is te gebruiken in combinatie met een PlayStation 4 en geeft je een nog realistischere ervaring tijdens het gamen. Om de gadget te kunnen gebruiken dien je te beschikken over een werkende PlayStation Camera en PlayStation Move-controllers. Men verwacht dat de PSVR vanaf 13 oktober geleverd zal worden in Nederland.

Een PlayStation VR reserveren in Nederlandse (web)winkels

Het is heel eenvoudig om een PSVR te reserveren in Nederlandse (web)winkels. Ga bijvoorbeeld naar de website van Mediamarkt, Coolblue of Bol.com, om de gadget pre order te kunnen bestellen. De prijs voor de PlayStation VR is in al deze (web)winkels gelijk. Voor een VR-headset van Sony betaal je momenteel €399,-, waarbij er in sommige gevallen extra verzendkosten worden gerekend voor het bezorgen van de gadget op de releasedatum in oktober. Een voorbeeld van een fysieke winkel die de PSVR aanbiedt, is Game Mania. Hier is de VR-headset echter dermate populair, dat alle headsets uit de eerste levering al verdeeld zijn over gamers. Het is niet mogelijk om de PlayStation VR te reserveren via de webwinkel van Game Mania.

Standaard worden alle benodigde kabels en accessoires met de VR-headset van Sony meegeleverd, zodat je deze na de bezorging ervan direct kunt gebruiken.

PSVR reserveren

Veel gestelde vragen over het reserveren van een PSVR

Regelmatig ontstaat er onduidelijkheid over de mogelijkheid tot het reserveren van een PSVR in (web)winkels. Moet je bijvoorbeeld extra betalen voor het reserveren van een gadget? Wanneer kan ik mijn gadget verwachten als ik deze gereserveerd heb? Wat zijn de voordelen van het reserveren van een gadget? Enzovoorts.

• Komen er extra kosten bij het reserveren van een VR-headset?
Het reserveren van een PSVR brengt geen extra kosten met zich mee. Een PlayStation VR reserveren kost dus evenveel als het kopen van de PSVR in een fysieke winkel na de releasedatum. Het enige verschil kan zijn dat je bij het reserveren van een PSVR verzendkosten betaalt. Dit geldt echter ook als je de VR-headset na de releasedatum in sommige (web)winkels bestelt.

• Ik heb een PSVR gereserveerd, wanneer kan ik deze verwachten?
Over het algemeen wordt de PlayStation VR op de dag van de release (naar alle waarschijnlijkheid 13 oktober) geleverd in Nederland. Het kan echter voorkomen dat een postbezorger vertraging oploopt, waardoor je de gadget niet dezelfde dag al in huis hebt. Bedrijven doen er echter alles aan om de levering van de PlayStation VR zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Zo kun je de VR-headset direct gebruiken tijdens het spelen van je favoriete spellen!

• Heeft het zin om te wachten met het bestellen van een PlayStation VR?
Je kunt ervoor kiezen om de PSVR niet te reserveren vooraf, wat betekent dat je deze niet op de releasedatum in huis hebt. Dit is echter alleen interessant als je de huidige verkoopprijs te hoog vindt en wilt wachten tot het moment dat Sony de verkoopprijs verlaagt. Dit gebeurt naar alle waarschijnlijkheid niet binnen een paar maanden na de release van deze VR-headset. Houd er rekening mee dat de PlayStation VR in de beginfase van de verkoop van dit product bij veel (web)winkels uitverkocht zal zijn. Het kan hierdoor lang duren, voordat je de VR-headset van Sony in je bezit hebt.

Reservering plaatsen?

PlayStation VR reserveren: wat zijn de voordelen?

Wanneer je ervoor kiest om de PSVR te reserveren profiteer je van verschillende voordelen. Zo heb je de virtual reality headset als eerste in huis, zodat je deze nieuwe vorm van gamen direct kunt ervaren. Daarbij is het reserveren van een PlayStation VR heel eenvoudig! Je hebt de VR-headset binnen no time gereserveerd en hoeft vervolgens enkel nog te wachten op het moment dat de postbezorger deze bij je thuis komt afleveren. Zo hoef je niet uren in de rij te staan om de VR-headset in een winkel te kopen.

Een bijkomend voordeel aan het reserveren van de PlayStation VR is de mogelijkheid om deze vrij eenvoudig te verkopen als de VR-headset je niet bevalt. Zeker in de eerste maanden dat de VR-headset verkocht wordt in Nederland is er een grote groep games geïnteresseerd in deze gadget, waardoor je de headset al snel weer verkocht zal hebben.

Tip: er zijn verschillende winkels waarin je de mogelijkheid wordt geboden om een VR-headset te testen. Zo heb je van te voren een beeld van de werking van deze gadgets, ook al is het in deze winkels vaak niet mogelijk om te gamen met de VR-headset.

Intensere ervaring tijdens het gamen met een PSVR

PSVR staat voor PlayStation Virtual Reality, wat betekent dat Sony het gamen nog realistischer wil maken met deze VR-headset. Tijdens het gamen zal het voelen alsof je in het spel staat, omdat het met deze gadget mogelijk is om tijdens het spelen van een spel om je heen te kijken in de omgeving van de game. Zeker bij sport- en schietspellen maakt dit het gamen een stuk leuker! Beeld je bijvoorbeeld eens in dat je door een donker bos loopt, waarbij je niet precies weet waar je vijanden zich bevinden. Door met je PlayStation VR om je heen te kijken, kun je hun locatie bepalen om te uit te schakelen. Realistischer kan het bijna niet!

Sony is niet de eerste aanbieder van een VR-headset voor tijdens het gamen. Ook de Oculus Rift en HTC Vive zijn hiervoor bedoeld. Het verschil zit hierbij in het feit dat de PSVR rechtstreeks op de PlayStation 4 kan worden aangesloten, terwijl je voor de Oculus Rift en HTC Vive een gamecomputer nodig hebt.

Een PlayStation VR kopen? Pre order hem nu alvast online!