Wil je de PlayStation VR prijs weten? Een grote groep gamers kijkt al een lange tijd uit naar de release van de PlayStation VR, nadat eerder al de HTC Vive en Oculus Rift. Met de PSVR is het mogelijk om een spel nog realistischer te doen lijken, doordat je middenin het spel komt te staan met deze VR-headset. Inmiddels is het al enige tijd mogelijk om de PSVR in verschillende (web)winkels te reserveren, zodat je bij de release van deze gadget verzekerd bent van een exemplaar. De PlayStation VR prijs ligt momenteel op €399,-, waarbij sommige webwinkels een vergoeding in rekening brengen voor het verzenden van de gadget.

PlayStation VR prijs

Wat is de PSVR prijs?

De PlayStation VR prijs van verschillende bekende webwinkels, zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt, ligt op gelijke hoogte. Het is daarom niet voordeliger om de gadget bij een van deze drie grote spelers te reserveren. Kijk liever naar de wachtlijsten die deze webwinkels momenteel al hebben. Naast de mogelijkheid om de PSVR online te reserveren kun je er ook voor kiezen om het product alvast in een fysieke winkel te bestellen. Game Mania is een van de winkels die deze mogelijkheid biedt, terwijl het bij Game Mania niet mogelijk is om de VR-headset online te reserveren. Ook bij Game Mania ligt de PlayStation VR prijs op €399,-.

Wees als eerste in het bezit van een PlayStation VR

Naar alle verwachting wordt de nieuwste gadget van Sony op 13 oktober naar de Nederlandse en Belgische winkels vervoerd. Vanaf dat moment zullen de gamers die een PlayStation VR gereserveerd hebben als eerste van een exemplaar worden voorzien. In sommige gevallen kun je de gadget in een fysieke winkel ophalen, in andere gevallen zal deze bij je thuis worden afgeleverd. Doordat de wachtrij bij veel (web)winkels al dermate groot is, zullen de VR-headsets niet direct los in de winkel verkrijgbaar zijn tegen de eerdergenoemde PlayStation VR prijs. Mocht je nog geen VR-headset van Sony gereserveerd hebben, dan is het sterk aan te raden om dit wel te doen als je als een van de eersten in het bezit wil zijn van deze gadget.

Bij Game Mania is het momenteel al zo dat de exemplaren uit de eerste levering verdeeld zijn over de gamers die begin juli een exemplaar gereserveerd hebben. Nieuwe consumenten zullen eerst op een wachtlijst komen te staan voor een tweede levering. Dit geeft aan hoe populair de PSVR is! Er is echter ook een groep consumenten die de huidige PlayStation VR prijs nog te hoog vindt.

PSVR prijzen

De huidige PlayStation VR prijs

Op het moment van de lancering in oktober ligt de PlayStation VR prijs op €399,- in landen met de euro als munteenheid. In Engeland is deze gadget voor 349 Engelse ponden aan te schaffen en in Amerika betaal je 399 Amerikaanse dollar voor een exemplaar. Let er wel op dat je voor het gebruik van de PSVR in het bezit moet zijn van een PlayStation 4 en een werkende PlayStation Move-controller. De PlayStation VR prijs ligt in verhouding met soortgelijke producten relatief laag, wat de populariteit van deze gadget mede verklaard.

De PSVR prijs is voor een groot deel opgebouwd met ontwikkelingskosten, omdat VR-headsets op dit moment nog in hun kinderschoenen staan. Daarbij is deze gadget erg geavanceerd en biedt het je tal van interessante voordelen. Zo zijn de graphics bijvoorbeeld haarscherp, ook tijdens het bewegen met de VR-headset. Daarbij is het aanbod aan spellen wat gespeeld kan worden met de PSVR erg groot, waardoor je veel speelplezier zal beleven aan deze gadget. Een ander belangrijk voordeel aan de PSVR is dat je deze direct op een PlayStation 4 aan kunt sluiten, in tegenstelling tot de HTC Vive en de Oculus Rift. Hier dien je een goede gamecomputer voor aan te schaffen, om de voordelen van een VR-headset optimaal te kunnen benutten.

Door de populariteit van deze gadget verwacht men niet dat de PlayStation VR prijs op korte termijn verlaagd zal worden door Sony. Daarbij is het aanbod aan tweedehands modellen in het begin erg klein, zeker in verhouding met de vraag naar deze gadgets! Mocht je de huidige PSVR prijs te hoog vinden, dan kun je ervan uitgaan dat je nog enkele maanden moet wachten. Als de grootste stormloop voorbij is zullen meer mensen hun PSVR tweedehands aanbieden en zal Sony de prijs na verloop van tijd wellicht iets verlagen.

Een PlayStation VR reserveren in de pre order-fase

De PSVR wordt halverwege oktober verwacht, maar tot die tijd is het al mogelijk om de gadget te reserveren in een (web)winkel. Het reserveren van dit product is heel eenvoudig en kost je daarbij niets extra’s! Het enige verschil met de aankoop van deze gadget in de winkel is dat je mogelijk verzendkosten moet betalen. Door de hoge aanschafprijs worden deze gelukkig in het merendeel van de gevallen voor je betaald door de aanbieders van de PSVR. Zo hoef je de deur niet meer uit tijdens de release van deze populaire gadget van Sony!

Buiten het feit dat de PSVR prijs niet hoger ligt in de pre order-fase, ben je op deze manier verzekerd van een exemplaar tijdens de lancering van deze gadget. Zo kun je straks als eerste ervaren wat voor voordelen een VR-headset je biedt, terwijl andere gamers moeten wachten tot het moment dat de VR-headsets ook los in de winkel verkrijgbaar zijn. Mocht de werking van je PSVR toch tegenvallen, dan kun je deze in dit geval nog heel eenvoudig verkopen. De vraag van consumenten naar dit product is immers enorm in de eerste maanden na de releasedatum.

PSVR

Compleet pakket bij betaalbare PlayStation VR prijs

Wil je een PlayStation VR kopen? Je krijgt hier een uitgebreid pakket bij voor de eerder besproken PSVR prijs! Zo zit er bij het pakket wat Bol.com aanbiedt bijvoorbeeld een PlayStation VR headset, oordopjes voor tijdens het gamen, een HDMI- en USB-kabel, een adapter en een processor unit. Met dit pakket beschik je over alle benodigde materialen om direct aan de slag te kunnen gaan met de PSVR! Let er wel op dat er hierbij vanuit gegaan wordt dat je al in het bezit bent van een PlayStation Camera en werkende PlayStation Move-controllers. Zonder PlayStation Camera kan er geen gebruik gemaakt worden van de PSVR.

Het voordeel aan de PSVR is dat je deze direct op de PlayStation 4 aan kunt sluiten. Bij een Oculus Rift of HTC Vive dien je over een krachtige gamecomputer te beschikken. De PlayStation VR is niet aan te sluiten op oudere modellen van PlayStation.

Wat maakt een PlayStation VR uniek?

Met de nieuwe VR-headset van Sony krijgt gamen een geheel nieuwe dimensie. Zo zal het met een PSVR voelen of je middenin het spel staat, doordat je met deze headset om je heen kunt kijken tijdens het gamen. In plaats van dat je naar een bos kijkt tijdens het spelen van een schietspel, sta je voortaan in het bos! Althans, zo zal het voelen wanneer je de PSVR op je hoofd zet. Of denk ook aan het voorbeeld dat je voortaan niet meer naar een stadion kijkt tijdens het spelen van een voetbalspel, maar in het stadion loopt. Dit maakt het spelen van games op een PlayStation 4 nog realistischer, wat het gamen nog intenser kan maken. Je weet immers nooit waar de vijanden zich bevinden als je een spel speelt, omdat je niet langer achter je kunt kijken zonder je hoofd te draaien.

PlayStation VR reserveren

Krachtige specificaties van de PSVR

Tijdens het gebruik van de VR-headset zal je versteld staan van de haarscherpe graphics die deze gadget je biedt voor een scherpe PlayStation VR prijs. Het OLED-scherm biedt een HD-beeldkwaliteit van 120 Hz en een 3D audio plus gezichtsveld. Daarbij heeft het scherm van 5,7 inch een hoge resolutie van 1920×1080 pixels. Aan boord van de PSVR bevinden zich verschillende sensoren, die het gamen nog realistischer maken. Denk aan een gyroscoop en een accelaratiemeter.

Het feit dat de PlayStation VR zeer eenvoudig aan te sluiten is, een erg licht gewicht heeft en comfortabel op je hoofd kan worden geplaatst, maakt de gadget absoluut het overwegen waard. Ook leuk is de optie om zowel met andere gamers te spelen, als tegen anderen met de PSVR!

PlayStation VR in een bundel kopen

Naast de mogelijkheid om een losse PSVR te kopen, kun je er ook voor kiezen om de gadget in een bundel aan te schaffen. Deze bundel biedt een combinatie van verschillende producten, die de werking van de PSVR optimaliseren. In de bundel zit een PlayStation VR, een PlayStation Camera, PlayStation Move-controllers en PSVR Worlds. Het gebruik van de PSVR is niet mogelijk zonder het gebruik van de PlayStation Camera. De PSVR Move-controllers zouden mogen ontbreken, maar hierdoor is de werking van de PSVR niet optimaal. Met PSVR Worlds heb je een spel die uit vijf verschillende minispellen bestaat. Tijdens het spelen van deze minispellen maak je kennis met de verschillende functies die de PSVR haar gebruikers biedt. Daarbij geeft het je een inkijkje in de mogelijkheden van deze gadget! Een leuke toevoeging aan een verder zeer compleet pakket.

Tip: heb je geen PlayStation Camera, maar wil je wel een PSVR kunnen gebruiken? Overweeg zeker eens dit pakket!