PlayStation VR Pre Order plaatsen? Dat kan vanaf nu! Plaats een pre order bij één van de goedkoopste aanbieders van de PSVR:

  • Volgt
  • Volgt
  • Volgt
  • Volgt

Met de PlayStation VR heeft Sony een virtual reality-headset op de markt gebracht, die geschikt is voor de PlayStation 4 en werkt met de PlayStation Camera en PlayStation Move-controllers. Met deze gadget zullen games nog realistischer lijken! Sinds kort is het mogelijk om de PlayStation VR pre order te bestellen, zodat je deze als eerste in huis hebt op het moment dat de gadget verschijnt. Naar alle waarschijnlijkheid worden de eerste gadgets op 13 oktober van dit jaar naar klanten gestuurd die de PlayStation VR pre order besteld hebben.

Er zijn verschillende grote (web)winkels die de mogelijkheid aanbieden om deze gadget alvast te bestellen. Bij veel (web)winkels zal je echter op een wachtlijst terechtkomen, omdat de gadgets uit de eerste levering al verdeeld zijn over gamers die hun product al begin juli bestelden.

playstation vr pre order

De werking van de PlayStation VR

Veel gamers kijken al een lange tijd uit naar de mogelijkheid om een PlayStation VR-headset aan te schaffen voor hun PlayStation 4. VR staat voor Virtual Reality, wat betekent dat het met dit apparaat mogelijk wordt om beelden in 3D te bekijken. Hierdoor zal de ervaring tijdens het gamen nog intenser zijn, zeker bij realistische sport- of schietspellen. Momenteel zijn er verschillende winkels die de mogelijkheid aanbieden om het gebruik van een VR-headset te ervaren. Hoewel het hierbij niet gaat om de VR-headset van Sony, geeft het je toch een beeld van de mogelijkheden die het je biedt tijdens het gamen.

Het voordeel aan een VR-headset van Sony is dat je tijdens het gamen om je heen kunt kijken. Hierdoor lijkt het alsof je in de wereld van het spel loopt, wat het spelen van spellen nog realistischer maakt. Beeld je bijvoorbeeld in dat je tijdens een schietspel door het bos loopt, waarbij tegenstanders van alle kanten kunnen komen. Door met de VR-headset om je heen te kijken weet je precies waar de vijanden zich bevinden. Een dergelijke ervaring kan ook bij sportspellen voor nog meer plezier zorgen tijdens het gamen. Voor welk type spel wil jij de PlayStation VR gaan gebruiken?

PSVR pre order

Een PlayStation VR pre order bestellen in (web)winkels

De PlayStation VR is in verschillende (web)winkels te bestellen. Zo bieden onder meer Bol.com, Mediamarkt en Coolbue de mogelijkheid aan om deze gadget nu alvast aan te schaffen. Op het moment dat de VR-headset voor je PlayStation in de verkoop gaat sturen de verschillende (web)winkels deze vervolgens zo snel mogelijk naar je op. Naast deze webwinkels biedt ook Game Mania de mogelijkheid om een PS VR pre order te bestellen. Hier is de gadget echter zo populair, dat het momenteel enkel nog mogelijk is om de gadget in de fysieke winkel te bestellen. Houd er rekening mee dat je de VR-headset van Sony pas bij de tweede levering zal krijgen.

De PlayStation VR wordt voor een prijs van €399,- aangeboden, waarbij je verschillende accessoires krijgt om het product te kunnen gebruiken in combinatie met je PlayStation 4. Bij veel webwinkels wordt het product gratis toegestuurd op de releasedatum, waardoor er geen verzendkosten bovenop de verkooprijs komen.

Hoe werkt het bestellen van de PlayStation VR in de pre order-fase?

Er heerst soms onduidelijkheid over de werking van het vooraf bestellen van een gadget in een (web)winkel. Tot wanneer is het bijvoorbeeld mogelijk om een PS VR pre order te bestellen? Wanneer heb ik mijn VR-headset van Sony in huis als ik kies voor het vooraf bestellen van deze gadget? Komen er extra kosten bij het vooraf bestellen van een gadget? Enzovoorts.

In veel (web)winkels biedt men de mogelijkheid om een PlayStation VR pre order te bestellen, totdat de producten uit de eerste levering verdeeld zijn. Sommige winkels, zoals Game Mania, bieden ook na de eerste levering nog de mogelijkheid aan om een plekje op de wachtlijst in te nemen. Dit betekent dat je de gadget bij een tweede of derde levering aan de (web)winkel alsnog zal krijgen. Het nadeel hierbij is dat je de gadget op het moment van de release niet direct in huis zal hebben. Dit geldt vanzelfsprekend wel als je bij de eerste levering zit.

Het kan vanzelfsprekend voorkomen dat het product op de releasedatum vertraging oploopt door de postbezorger. In dat geval zal het product een dag later bij je worden afgeleverd. De verschillende (web)winkels die je de mogelijkheid bieden om een PlayStation VR vooraf te bestellen, doen er alles aan om deze ook daadwerkelijk op de releasedatum te bezorgen.

Soms ontstaat er onduidelijkheid over eventuele extra kosten die betaald moeten worden bij het vooraf bestellen van een gadget. Dit is vrijwel nooit het geval, er dienen hooguit verzendkosten te worden betaald voor het versturen van de gadget. Gezien de prijs van de PlayStation VR geldt dit in dit geval vaak niet. Je kunt er vanzelfsprekend vanuit gaan, dat de prijs van de PlayStation VR na een paar maanden wat kan dalen. Wanneer je de huidige verkoopprijs voor de gadget te hoog vindt, kan het dus raadzaam zijn om nog even te wachten met de aanschaf van de PlayStation VR.

PlayStation VR reserveren

De voordelen van een PlayStation VR pre order bestellen

Een PSVR pre order bestellen brengt verschillende interessante voordelen met zich mee voor gamers. Zo heb je de VR-headset voor je PlayStation als eerste in huis en kun je deze direct gebruiken! Terwijl andere gamers wachten op hun moment om het gamen in virtual reality te kunnen ervaren, geniet jij al van je eigen VR-headset. Daarbij hoef je voor het vooraf bestellen van deze gadget niets extra’s te betalen, waardoor het uitstellen van de aankoop alleen aantrekkelijk is als je de aanschafprijs momenteel te hoog vindt. Het zal echter minimaal een aantal maanden duren, alvorens de prijs van deze VR-headset voor het gebruik bij de PlayStation in waarde zal dalen.

Een ander voordeel aan het vooraf bestellen van een virtual reality headset van Sony is de mogelijkheid om deze vrij eenvoudig te verkopen, als de headset toch niet blijkt te bevallen. Kort na de release van het product is de vraag immers erg groot.