Hoe vind je een goede PlayStation VR aanbieding? Hoe ben je als eerste in het bezit van deze nieuwe gadget? Brengt het reserveren van een PSVR extra kosten met zich mee? Wanneer geldt de eerste PSVR aanbieding in Nederland? In dit artikel krijg je het antwoord op dergelijke vragen!

Kopen

PlayStation VR aanbieding

PlayStation VR aanbieding – algemene informatie

Het heeft er alle schijn van dat de PlayStation VR vanaf 13 oktober in Nederlandse en Belgische (web)winkels verkrijgbaar is. Inmiddels heeft een grote groep gamers zich al aangemeld voor een plekje op de wachtlijst, zodat zij op 13 oktober als een van de eersten in het bezit zijn van deze hypermoderne gadget van Sony. Andere gamers wachten liever tot ze een gunstige PlayStation VR aanbieding tegenkomen, waarmee je veel geld kunt besparen. In Amerika werd kort na de introductie van de nieuwe PSVR al een aantrekkelijke bundel aangeboden, maar deze is inmiddels uitverkocht en lijkt niet terug te zullen keren voorlopig.

Na de introductie van de Oculus Rift en de HTC Vive in de afgelopen jaren, begint ook Sony zich inmiddels te mengen op de markt met VR-headsets. Virtual reality is momenteel enorm populair, wat onder meer blijkt uit het feit dat veel gameproducenten onlangs hebben aangegeven dat zij een PSVR game uit zullen brengen in de komende maanden. Daarbij zijn de wachtlijsten bij veel retailers van de PSVR erg groot, wat aangeeft dat de vraag naar de nieuwe VR-headsets enorm is. Zo is het bij bijvoorbeeld Game Mania al niet meer mogelijk om een PSVR te reserveren uit de eerste levering. Deze zijn inmiddels allemaal verdeeld over geïnteresseerde gamers.

Het voornaamste voordeel aan de PSVR is dat je geen extra console aan hoeft te schaffen om gebruik te kunnen maken van de VR-headset. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Oculus Rift, waarvoor je een krachtige en snelle gamecomputer nodig hebt. Nu nog een goede PlayStation VR aanbieding vinden en je hebt voor een relatief lage prijs alles in huis om games in een virtuele wereld te spelen. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de PlayStation VR zijn een PlayStation Camera en PlayStation Move-controllers noodzakelijk. Deze kun je los aanschaffen, mocht je de accessoires nog niet in huis hebben.

Een PSVR aanbieding vinden

Op het moment van de lancering van de nieuwe PlayStation VR lijken er nog geen aantrekkelijke PSVR aanbiedingen aangeboden te zullen worden door retailers. Dit komt mede door het feit dat de vraag naar de nieuwe VR-headsets van Sony ontzettend groot is onder gamers van over de hele wereld. Ook tegen de huidige prijs zullen er dus voldoende exemplaren verkocht worden. Na een aantal maanden zal de vraag wellicht afnemen, waardoor Sony alsnog met interessante PlayStation VR aanbiedingen zal komen. Daarbij is er onder een grote groep gamers vraag naar PSVR bundels, waarin verschillende accessoires met elkaar gecombineerd worden.

Wanneer de vraag naar de PlayStation VR enigszins is afgenomen, zullen de grootste retailers van deze VR-headsets van Sony met aantrekkelijke kortingsacties komen. Hierbij kun je denken aan de combinatie van een PSVR met een PSVR game, of bijvoorbeeld een PSVR met een PlayStation Camera, enzovoorts. Ook individuele accessoires kunnen in de komende maanden in prijs verlaagd worden. Naast een prijsverlaging van de PSVR zelf zou je hierbij kunnen denken aan een prijsverlaging van de PlayStation Camera of PlayStation Move-controllers, die noodzakelijk zijn om optimaal gebruik te kunnen maken van de PSVR.

PlayStation VR aanbiedingen worden doorgaans duidelijk op de homepage van grote retailers gepromoot. Ook kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief van retailers, zodat je als eerste op de hoogte bent van komende acties op het gebied van de PlayStation VR. Voorbeelden van grote retailers waar je na verloop van tijd PSVR aanbiedingen kunt verwachten zijn Bol.com, Coolblue en Mediamarkt. Koop je een PSVR liever in een fysieke winkel? Ook bij een winkel als Game Mania zullen na verloop van tijd aantrekkelijke PlayStation VR aanbiedingen worden aangeboden.

PSVR aanbiedingen

Aantrekkelijke PSVR bundels kopen

Kort na de introductie van de PlayStation VR werd een dergelijke PSVR bundel al in Amerika aangeboden aan gamers. In deze bundel zaten een losse PSVR, een PlayStation Camera, twee PlayStation Move-controllers en PSVR Worlds. PSVR Worlds is een disc met vijf verschillende minispellen, waarin je op een leuke manier kennis kunt maken met de mogelijkheden die een PlayStation VR gamers biedt. Daarbij zijn de PlayStation Camera en PlayStation Move-controllers nodig voor een optimale gamebeleving bij het gebruik van de PSVR. Kortom, een fraai totaalpakket die tegen een relatief lage prijs werd aangeboden! Waar je voor een losse PSVR €399,- zal moeten betalen in Europa, lag de prijs voor deze PSVR bundel op 499 Amerikaanse dollar. Als je naast de PSVR ook nog een PlayStation Camera en twee PlayStation Move-controllers wil kopen, kom je uit op een totaalbedrag van zo’n €509,-. Hier zit PlayStation VR Worlds dan nog niet bij.

Voorlopig geen nieuwe bundels verwacht

Nadat de PSVR bundels in Amerika waren uitverkocht kondigde Sony aan in eerste instantie geen extra bundels te zullen aanbieden. Dit geldt zowel voor Amerika, als ook voor de Europese landen. Er doen zelfs geruchten de ronde dat er in Europa helemaal geen PSVR bundels zullen worden aangeboden in de maanden rond de lancering van de verkoop van de PlayStation VR. Veel gamers vinden het teleurstellend dat de PlayStation Camera, die noodzakelijk is voor het gebruik van de PSVR, niet standaard in een bundel zit. Nu zijn er veel gamers die deze accessoire los moeten kopen naar de PSVR, waardoor de kosten op kunnen lopen. Het vinden van een aantrekkelijke PSVR aanbieding is voor deze groep des te belangrijker.

Sony zelf verklaart dat de PlayStation Camera niet standaard bij een losse PSVR wordt meegeleverd, omdat er in dat geval een grote groep gamers zal ontstaan met twee PlayStation Camera’s. Volgens Sony kochten veel gamers de PlayStation Camera namelijk al bij de lancering van de PlayStation 4 enkele jaren geleden. Een tweede PlayStation Camera zou voor deze groep overbodig zijn, omdat je de camera’s niet af kunt wisselen. Doordat iedereen al een PlayStation Camera krijgt is het voor deze groep lastig om de overbodige camera’s nog te verkopen aan particulieren. Ook zou het uitblijven van een dergelijke bundel de prijs voor de PlayStation VR drukken voor deze groep gamers.

Acties, kortingen en aanbiedingen voor de PlayStation Vr

Verschillende PlayStation VR aanbiedingen vergelijken

Wanneer het aantal PSVR aanbiedingen toeneemt, is het sterk aan te raden om verschillende PlayStation VR aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Niet iedere Nederlandse of Belgische retailer biedt namelijk dezelfde aanbiedingen aan. Bij de ene retailer krijg je bijvoorbeeld een gratis PSVR spel bij de PSVR, terwijl andere retailers de PSVR combineren met een PlayStation Camera. Door de verschillende PlayStation VR aanbiedingen vooraf met elkaar te vergelijken, vind je de aanbieding die het beste bij je past. Wanneer je bijvoorbeeld al een PlayStation Camera hebt is het aantrekkelijker om te kiezen voor een extra spel, terwijl de PlayStation Camera aantrekkelijker zal zijn als je die nog niet hebt.

Daarbij kan ook het spel verschillen wat met de PSVR aanbieding wordt meegeleverd. Het ene spel vind je wellicht leuker dan het andere, denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een sport- en schietspel. Kortom, ook dit is een punt om rekening mee te houden als je verschillende aanbiedingen met elkaar wilt kunnen vergelijken. Mocht je alle aangeboden spellen niet heel leuk vinden maar wel willen profiteren van de aanbieding, dan kun je het spel na ontvangst heel eenvoudig weer via internet verkopen aan andere gamers. Het geld wat je hiermee verdient kun je gebruiken om een spel te kopen die wel bij je interesses past.

PlayStation VR games aanbiedingen

Naast het feit dat er aanbiedingen voor de PSVR zelf zullen worden aangeboden door retailers, is de kans groot dat er in de komende maanden aanbiedingen voor PlayStation VR games verschijnen. Er zijn al verschillende producenten geweest die hebben aangekondigd zij met spellen voor de PSVR zullen komen. Doordat het aanbod aan spellen nu nog vrij beperkt is, zal de ontwikkeling snel gaan na de introductie van de PSVR halverwege oktober. Dit betekent dat oudere spellen straks voor een lagere prijs verkocht zullen worden, als producenten met nieuwe PSVR games op de markt komen. Als consument kun je hier veel geld mee besparen, door niet altijd de nieuwste spellen te willen kopen!

Kies er bijvoorbeeld voor om bij de introductie van de PSVR een game te kopen die naadloos aansluit bij je interesses. Op het moment dat je het spel volledig uitgespeeld hebt, zullen we verschillende andere PSVR games in een aanbieding worden aangeboden. Zo betaal je eenmaal de hoofdprijs en kun je daarna profiteren van aantrekkelijke PSVR games aanbiedingen. Ook zullen er in de periode na de lancering van de PSVR veel gamers zijn die hun spellen tweedehands aanbieden als ze deze uitgespeeld hebben. Op die manier kun je PSVR games veel goedkoper aanschaffen. Daarbij kun je ook je eigen spellen tweedehands verkopen, zodat je geld hebt voor een nieuw spel.

Net zoals de PSVR aanbiedingen, zullen ook de PlayStation VR games aanbiedingen worden aangeboden door de grote Nederlandse retailers als Mediamarkt, Bol.com en Coolblue. Ook gamewinkels als Game Mania en Nedgame zullen in de maanden na de introductie van de PSVR met aanbiedingen komen voor spellen voor de PSVR. Door je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van deze (web)winkels word je automatisch op de hoogte gehouden van de nieuwste aanbiedingen. Zo hoef je de websites niet voortdurend zelf in de gaten te houden om geen interessante aanbiedingen te missen. Daarbij ben je er op deze manier van verzekerd dat je kunt profiteren van de aanbieding, omdat nieuwsbriefleden vaak als eerste op de hoogte worden gebracht.

PSVR

Wil je geen PSVR aanbieding, maar wel reserveren?

Wanneer je de PlayStation VR direct wil kunnen gebruiken bij de lancering halverwege oktober, is het sterk aan te raden om deze zo snel mogelijk te reserveren. Het reserveren van de PSVR kost niets extra’s en kan door middel van een pre order, al kun je in dit geval vanzelfsprekend niet profiteren van een PSVR aanbieding. Door een PlayStation VR vooraf te reserveren ben je ervan verzekerd dat je als een van de eerste gamers in Nederland een exemplaar toegestuurd krijgt. Vaak zelfs op de dag van de lancering van deze gadget!

Het reserveren van een PlayStation VR kan bij grote retailers als Bol.com, Mediamarkt en Coolblue. Bij het online reserveren van een PSVR kan het voorkomen dat je verzendkosten dient te betalen voor de levering van het product. In veel gevallen worden deze voor je betaald, door de relatief hoge aanschafprijs van het product. Wanneer je het product liever niet online reserveert, dan kun je ook bij een gamewinkel als Game Mania langsgaan. Wees je ervan bewust dat de exemplaren uit de eerste levering bij Game Mania al snel verdeeld waren over gamers die een PSVR gereserveerd hebben. Je zult bij Game Mania dus in ieder geval moeten wachten op de tweede levering. Daarbij is het voordeel aan het online reserveren van een PSVR dat je hier niet de deur voor uit hoeft te gaan tijdens de releasedatum.

Mocht je de PlayStation VR niet reserveren, dan kan het al snel enkele weken tot een maand duren voordat je een exemplaar in je bezit hebt. Door de grote vraag naar deze gadget verwachten veel winkels dat het product in de eerste weken na de lancering uitverkocht zal zijn. Kortom, als je van plan bent om een PSVR zonder aanbieding te kopen, dan is het sterk aan te raden om de gadget vandaag nog te reserveren.

Combineer je PSVR met leuke PlayStation VR games

Om direct van start te kunnen gaan met het spelen van PSVR games met je VR-headset van Sony, is het raadzaam om je VR-headset te combineren met enkele spellen. PSVR games die naar alle verwachting erg populair zullen worden na de releasedatum zijn onder meer Farpoint, Driveclub VR en Gran Turismo Sport. Deze spellen zijn alleen te spelen op een PlayStation 4, evenals dat een PSVR alleen op een PlayStation 4 te gebruiken is. Welke spellen koop jij als eerst bij de aanschaf van een PlayStation VR in oktober?