Welke prijs krijgt de nieuwe VR-bril van Sony?

Sony heeft laten weten wanneer de releasedatum is wat de PlayStation VR prijs zal zijn. De headset zal 399 gaan kosten, een prijs die te vergelijken is met een gemiddelde console. De PSVR zal verkrijgbaar zijn vanaf 13 oktober 2016. Wat de PlayStation VR prijs zou zijn bij de release werd aangekondigd tijdens een conferentie in San Francisco, de Game Developers Conference. Deze conferentie was live te volgen via een liveblog van The Verge. Naast het bekend maken van de PSVR prijs liet men zien wat de uiteindelijke features zullen zijn van de PlayStation VR, die alleen gebruikt kan worden door hem aan te sluiten op de PlayStation 4.

Features

De PlayStation VR is uitgerust met een OLED-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en 120 frames per seconde. Het blikveld zal 100 graden breed zijn waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de PSVR. In de headset zijn 9 LED-lampen ingebouwd. De PlayStation camera traceert door middel van deze LED-lampen de positie en de bewegingen van de speler. Voor het gamen kan je de standaard controllers gebruiken die horen bij de PlayStation 4. Je kan echter ook de speciale PlayStation Move controllers, die ervoor zorgen dat je bewegingen nog beter gedetecteerd kunnen worden. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je zowel de PlayStation camera als de speciale PlayStation Move controllers lost aangeschaft dienen te worden. Ze worden niet meegeleverd met de PlayStation VR.

PlayStation VR prijs

Functies

Sony heeft aangekondigd dat er tegelijk met de release 50 games beschikbaar zullen komen voor het virtual reality-systeem. Door de verwachte populariteit werken er zo’n 230 ontwikkelaars aan de nieuwste games voor de PSVR. Een nieuwe functie is de PlayStation Playroom, waarmee je een collectie ontvangt van speciale sociale games voor de PSVR. Een aantal van de beschikbare games zijn al eerder getoond, echter werden er tijdens de conferentie ook nieuwe games getoond zoals Worlds en Tumble. Details over de meeste games zijn nog niet beschikbaar. Met Cinematic Mode zal het mogelijk zijn om films en oude films te bekijken met de PlayStation VR. De beelden worden dan getoond in 2D in plaats van 3D.

Leave a Reply