Veelgestelde vragen over de naderende PSVR

Nu Sony de officiële releasedatum van de PlayStation VR bekend heeft gemaakt, 13 oktober 2016, is het tijd om de veelgestelde vragen te beantwoorden. Op deze manier weet je alles over de PlayStation VR voor de release en weet je alles wat je moet weten voor je overgaat tot de aankoop. Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de eventuele aankoop van accessoires en natuurlijk de games. Hieronder lees je de veelgestelde vragen over de aankoop en de kosten en de features.

psvr specificaties

Aankoop en kosten

De PlayStation VR zal te koop zijn bij alle grote en bekende winkelketens en webwinkels. Waarschijnlijk met een prijs vanaf 399 euro. Het is mogelijk om de PSVR te pre-orderen of te reserveren zodat je zeker weet dat er een exemplaar beschikbaar is voor je. Dit is verstandig om te doen omdat Sony verwacht dat de PlayStation VR erg populair zal zijn. De PSVR zal te koop zijn vanaf 13 oktober 2016 voor een adviesprijs van 399 euro. De headset werkt alleen met de PlayStation 4, mocht je die nog niet hebben dan kan je deze kopen voor ongeveer 335 euro. Je hebt daarnaast ook een PlayStation camera nodig, deze detecteert je positie en je bewegingen en kost zo’n 60 euro. Voor sommige games heb je speciale controllers nodig, de PlayStation move controllers, echter zijn deze niet altijd nodig en hoef je ze niet direct aan te schaffen.

Features

De PlayStation VR heeft een OLED-scherm met een resolutie van 1920 x 1080. Het beeld wordt volledig in 3D weergegeven met 120 frames per seconde. Het gezichtsveld is ongeveer 100 graden. Door het OLED-scherm zijn de kleuren heel helder scherp en door de 120 frames per seconde bewegen de beelden snel en soepel mee wanneer je rond kijkt. De 3D-audio zorgt ervoor dat je geluiden rondom hoort doordat het geluid met je mee beweegt. De hoofdband van de headset is verstelbaar zodat hij altijd past en lekker zit. Hij is daarnaast erg licht en ziet er erg modern uit door het strakke ontwerp. De PlayStation VR kopen zal vanaf 13 oktober 2016 mogelijk zijn.

Leave a Reply