‘Sony’s VR-bril voornamelijk zittend te gebruiken’

Sony heeft bekendgemaakt dat de PlayStation VR, een virtual reality-systeem ontwikkeld voor de PlayStation 4, met name zittend gebruikt moet worden. Dit was te lezen in een handleiding van Sony. Hierin was bijvoorbeeld ook te lezen dat de headset speciaal ontworpen is om zittend te gebruiken. Daarnaast wordt er aangeraden om voorzichtig om te gaan met de PSVR, aangezien iedereen de virtual reality anders ervaart en omdat iedereen hier anders op reageert. Het is daarom niet toegestaan voor kinderen jonger dan 12 jaar om de headset te gebruiken.

VR-bril

Speelruimte

Ondanks dat Sony aanraadt om de PlayStation VR zittend te gebruiken wordt er wel aangeraden een speelruimte vrij te houden van ongeveer 6 vierkante meter. Deze ruimte moet volledig vrij zijn van meubels omdat deze ervoor kunnen zorgen dat de detectie van je bewegingen niet langer nauwkeurig werkt. Wanneer een spel vraagt of je wil gaan staan raadt Sony aan om de instructies op het scherm op te volgen. Het is daarnaast belangrijk om veel ruimte te hebben omdat je armbewegingen worden geregistreerd door speciale PlayStation Move controllers. Wanneer je beweegt is het dus belangrijk dat er niets in de weg staat. Je moet je armen bijvoorbeeld vrij kunnen bewegen.

Accessoires

Voor de detectie van je bewegingen heb je een PlayStation camera nodig. Deze camera registreert je bewegingen en je positie. De PlayStation camera wordt niet verkocht samen met de PlayStation VR en moet er dus los bij gekocht worden. Deze PlayStation camera kost 59,99. Naast deze camera heb je ook controllers nodig. Je kan de standaard controllers gebruiken of de speciale PlayStation Move controllers, deze controllers registreren de bewegingen van je armen. Ook de PlayStation Move controllers dienen er los bij gekocht te worden. De PSVR kopen is mogelijk vanaf 13 oktober 2016 en zal te koop zijn voor een adviesprijs van 399 euro.

Leave a Reply