‘De PSVR moet grenzen gaan verleggen’

September en oktober staan doorgaans bekend als de maanden met grote technologische ontwikkelingen. Neem bijvoorbeeld de iPhones en iPads van Apple die vaak in deze maanden geïntroduceerd worden. Ook Sony doet dit jaar mee in die technologische ontwikkeling, met de introductie van de PlayStation VR voor de PlayStation 4. Daarbij heeft Sony onlangs al twee nieuwe consoles aan de wereld gepresenteerd, namelijk de PlayStation 4 Pro en de PlayStation 4 Slim. Sony CEO Kaz Hirai zegt dat de PlayStation 4 haar grenzen nog steeds aan het verleggen is en dat het op hetzelfde moment werkt aan nieuwe vormen van innovatie en entertainment. Hiermee doelt Hirai onder meer op de PlayStation VR.

Acties, kortingen en aanbiedingen

Populariteit PlayStation 4 houdt aan

Volgens Hirai zijn er sinds mei 2016 meer dan veertig miljoen PlayStation 4-consoles verkocht wereldwijd. Dit geeft aan hoe populair de console ook op dit moment nog is onder een grote groep gamers. Met de introductie van de PlayStation VR halverwege oktober zal die populariteit naar verwachting verder groeien. De virtual reality headset maakt het mogelijk om een geheel nieuwe vorm van gamen te ervaren op de PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro.

Hirai: “Virtual reality maakt het voor ons mogelijk om toegang te krijgen tot een geheel nieuwe wereld, waarin de mogelijkheden onbegrensd zijn. Het systeem van virtual reality zal ons in staat stellen om de technologische kracht van Sony optimaal te benutten op gebieden zoals digitale beeldverwerking, de creatie van nieuwe content en de productie. Wij zij momenteel al goed gepositioneerd om te bepalen wanneer en tot welke content iemand toegang heeft. Nu, maar ook in de toekomst!”

Stijgende verkoop van PlayStation 4 verwacht door PSVR

Met de komst van de PSVR in oktober zal de verkoop van de PlayStation 4 verder groeien verwacht Sony. Ook de snellere PlayStation 4 Pro en de dunnere PlayStation 4 Slim zullen hieraan bijdragen. Sony hoopt in april 2017 meer dan zestig miljoen consoles van de PlayStation 4 te hebben verkocht.

Leave a Reply