PS4 controllers ondersteunen de nieuwe VR-bril van Sony

Na het bekendmaken van de PlayStation VR heeft Sony aangegeven dat alle games voor de nieuwe headset kunnen worden gespeeld met de controllers van de PlayStation 4. De baas van Sony heeft eerder aangeven dat alle PSVR titels speelbaar zullen zijn op de originele PlayStation 4. Er is echter gebleken dat dit toch niet helemaal klopt voor een aantal games. Sony heeft namelijk laten weten dat niet alle games die zijn ontwikkeld voor de PlayStation VR met de standaard controller te spelen zijn. Voor het spelen van deze games is er een speciale PlayStation Move controller nodig, die los bij de PSVR gekocht moet worden.

Controllers PlayStation VR

Verklaring van Sony

Sony liet weten dat bijna alle games die zijn ontwikkeld voor de PlayStation VR de standaard controller ondersteunen. Voor een aantal games is het echter aan te raden om een PlayStation Move controller te gebruiken omdat deze een betere ervaring levert. Er zullen dus een aantal games worden uitgebracht waarvoor een PlayStation Move controller vereist is. Het is aan de ontwikkelaars van games zelf om te besluiten hun game speelbaar te maken met de standaard controllers en/of de PlayStation Move controllers.

Voorbeelden van games

Een game die speciaal gemaakt is voor de PlayStation VR is de game Job Simulator. De ontwikkelaar van deze game, Owlchemy Labs, heeft laten weten dat er voor Job Simulator twee speciale PlayStation Move controllers nodig zijn. Zonder deze controllers is het niet mogelijk om de game te spelen. Games waarvan al zeker is dat ze met de standaard controller te spelen zullen zijn, zijn Resident Evil 7 en Rigs: Mechanized Combat League. Met de PlayStation VR kunnen altijd oude games worden gespeeld. Deze zie je dan in 2D in plaats van 3D op een scherm van zo’n 5 meter breed. Op deze manier is het ook mogelijk om films te kijken. Voor de PlayStation VR is een PlayStation 4 vereist met standaard controllers. Welke controllers nodig zijn voor een game wordt altijd duidelijk aangegeven.

Leave a Reply