PlayStation VR worls

Op de Amerikaanse markt werd kort na de introductie van de PlayStation VR een PSVR bundel aangeboden, waarbij ook een PlayStation Camera, twee PlayStation Move-controllers en PlayStation VR Worlds zaten in de vorm van een flink scherpe aanbieding. Hoewel dit pakket op de Europese markt niet verkrijgbaar is, biedt Sony PlayStation VR Worlds wel los aan in Nederland en België. Deze disc bevat vijf verschillende minispellen, waarbij een gebruiker kennismaakt met de mogelijkheden die een PSVR je biedt tijdens het gamen. Onlangs werd bekend dat de gamecollectie ‘PlayStation VR Worlds’ de Amerikaanse ESRB de rating ‘Mature’ krijgt. Dit betekent dat de spellen geschikt zijn voor spelers vanaf 17 jaar.

PSVR aanbiedingen

Vijf verschillende onderdelen bij PSVR Worlds

PSVR Worlds biedt gamers vijf verschillende onderdelen. Op internet noemt men de rating dan ook stevig, omdat een aantal van deze onderdelen ook prima te spelen zijn door jongere gebruikers van de PSVR. Twee van de vijf minispellen zijn echter voorzien van vuurwapens, een sigaar die gerookt wordt door de speler en grof taalgebruik, wat de spellen minder geschikt maakt voor jongeren volgens de ESRB. Het vuurwapen wordt gebruikt om criminelen en aliens uit te schakelen. Dit zou van toepassing zijn op spellen met de naam ‘London Heist’ en ‘Scavengers Odyssey’.

In de overige minispellen gaat men op duikavontuur, treft men een futuristische Pong-variant en kan een speler rodelen over de straat. Deze spellen dragen respectievelijk de naam ‘Ocean Descent’, ‘Dangerball’ en ‘VR Luge’.

Mogelijk grotere impact van VR-headsets

Bij de rating van PlayStation VR Worlds heeft de ESRB mogelijk rekening gehouden met het feit dat virtual reality meer impact kan hebben op jongere mensen. Als speler sta je immers middenin de game, in plaats van dat je enkel naar het beeldscherm kijkt. Het is nog niet duidelijk of dit ook invloed zal hebben op de rating van andere spellen. Overigens heeft PEGI PlayStation VR Worlds een rating van PEGI 16 gegeven, al is die rating momenteel nog tijdelijk.

Leave a Reply