PlayStation VR wordt op 13 oktober gelanceerd door Sony

De PlayStation VR van Sony zal in Nederland verkrijgbaar zijn vanaf 13 oktober 2016 voor de adviesprijs van 399 euro. De laatste tijd worden er steeds meer nieuwe games bekend gemaakt. Wat de PlayStation VR echter zo bijzonder maakt is dat de headset niet langer als een accessoire gezien wordt maar als een volwaardig platform. Games zullen dan ook exclusief voor de PSVR uitgebracht worden. Hiermee richt Sony zich op een ander publiek dan bijvoorbeeld de virtual reality bril van Oculus of de virtual reality bril Vive van HTC.

playstation vr

Exclusief voor PlayStation

Het grootste verschil met concurrenten als de Oculus of de Vive is dat de PlayStation VR exclusief te gebruiken is met de PlayStation. De virtual reality bril is dus niet langer een accessoire of hulpmiddel maar wordt nu gezien als volwaardig platform. De PlayStation VR is daarom alleen te gebruiken in combinatie met de PlayStation 4. Als je al een PlayStation 4 hebt zal de PlayStation VR dus vele malen goedkoper zijn dan bijvoorbeeld de Oculus. Hij is daarnaast gemakkelijk in gebruik: binnen enkele seconden heb je de headset aangesloten en kun je beginnen met gamen. Voor gamers die nog geen PlayStation 4 hebben zal de keuze lastiger zijn, vooral als elk systeem zijn eigen exclusieve games uit gaat brengen.

Exclusieve games

Omdat de PlayStation VR exclusief voor de PlayStation is ontworpen is dit ook het geval voor de games. Sony komt met een aantal games speciaal ontworpen voor de PlayStation VR. Een aantal bestaande gamereeksen zullen zo worden aangepast dat de headset extra content biedt. Door het uitgeven van speciaal ontworpen games voor de PSVR onderscheidt Sony zich van de Oculus of de Vive van HTC. Sony richt zich namelijk volledig op de console gamer, wat de PlayStation VR uniek maakt. Sony heeft bekend gemaakt dat er in ieder geval 50 games zullen worden uitgegeven met de release van de PlayStation VR. Omdat verwacht wordt dat de headset erg populair zal worden werken de grootste gameontwikkelaars aan games speciaal voor de PlayStation VR, waardoor je nog veel games kan verwachten.

Leave a Reply