De PlayStation VR van Sony nader toegelicht

De PlayStation VR is volgens Sony op de markt gebracht voor de massa door de gunstige prijs. De headset is daarnaast gemakkelijk aan te sluiten op de PlayStation 4, waardoor de miljoenen mensen die al een PlayStation 4 bezitten heel gemakkelijk de virtual reality kunnen meemaken. De PSVR is verkrijgbaar vanaf 13 oktober 2016 en zal 399 euro gaan kosten. De PlayStation VR maakt gebruik van de nieuwste innovaties op het gebied van virtual reality.

headset PS4

De headset

De PlayStation VR is een lichte headset die door het moderne ontwerp een futuristische uitstraling heeft gekregen. De headset zit met een verstelbare stevige band om je hoofd waardoor hij altijd goed past en je tijdens het gamen de headset nauwelijks opmerkt. De bril kun je door een knop onder de headset naar je gezicht toe schuiven. Zo is het voor iedereen mogelijk de headset goed in te stellen. Door de rubberen rand om de bril sluit de headset goed aan waardoor er nauwelijks licht doorkomt. Zo schermt de headset je goed af van de echte wereld. Om misselijkheid te voorkomen is de onderkant van de headset open gelaten, zodat je even weg kan kijken mocht je misselijk worden door de virtual reality.

De controllers

De PlayStation VR games bestuur je met de standaard controllers of de speciale PlayStation Move controllers. Deze heb je niet altijd nodig, maar voor sommige games heb je de PlayStation move controllers nodig om de game te kunnen spelen. Door de PlayStation Move controllers te gebruiken worden de bewegingen die je maakt geregistreerd. Je kan nu je handen en armen gebruiken in plaats van de standaard controller. Houdt er rekening mee dat je deze controllers los moet aanschaffen, ze worden niet verkocht samen met de PSVR. De PlayStation VR prijs zal 399 euro bedragen en is verkrijgbaar vanaf 13 oktober 2016. Sony heeft aangekondigd dat er zo’n 50 games beschikbaar zullen komen voor de headset.

Leave a Reply