Onzekerheid over populariteit PlayStation VR, analisten voorspellen groot succes

Hoewel de reserveringen voor de PlayStation VR bij veel Nederlandse en Belgische retailers binnen blijven vliegen, gaf PlayStation-topman Shuhei Yoshia aan nog niet te weten hoe groot de vraag naar de gadget zal zijn. Hij vergelijkt de introductie van de PSVR in gesprek met Bloomberg met de introductie van de PlayStation jaren geleden. Yoshia: “We weten niet hoe groot de vraag naar het product zal zijn. Qua impact is de lancering mogelijk het beste te vergelijken met de lancering van de PlayStation 1 en misschien gaat het zelf nog verder dan dat bij de PSVR.”

playstation vr

Mogelijk tekorten volgens Sony

Veel grote internationale retailers, zoals GameStop en Amazon, meldden kort na het openstellen van de reserveringen voor een PSVR al dat ze door de eerste levering heen waren. Ook in Nederland blijkt de nieuwste gadget erg populair te zijn. Zo meldt onder meer Game Mania dat alle exemplaren uit de eerste levering al verdeeld zijn over mensen die een PSVR gereserveerd hebben. Toch is het in Nederland bij bijvoorbeeld Bol.com en Mediamarkt nog steeds mogelijk om een pre-order te plaatsen, waarbij een bedrag van 399 euro betaald dient te worden. Deze prijs is vergelijkbaar met de prijs voor de PSVR in andere Europese landen.

Voor een andere PlayStation-topman, Andrew House, komt de populariteit van de PSVR niet als een verassing. Hij waarschuwde in juni al dat er tekorten werden verwacht voor de gadget. Daarbij gaf hij aan dat het voor een bedrijf als Sony lastig is om in te spelen op de vraag, omdat virtual reality momenteel nog in haar kinderschoenen staat.

Analisten voorspellen groot succes

In een artikel van Bloomberg citeert de nieuwswebsite enkele analisten, die suggereren dat Sony alleen al in 2016 meer dan anderhalf miljoen exemplaren van de PSVR kan verkopen. Hiermee zou de PSVR populairder worden dan de eerder verschenen Oculus Rift en HTC Vive.

Leave a Reply