‘Here They Lie’ wordt een horrorgame voor VR

In PlayStation Network store is het mogelijk om games te kopen voor de PlayStation. Sommige games die worden aangeboden zijn op dat moment nog niet uitgegeven. Een van deze games is de horrorgame ‘Here They Lie’ voor de PlayStation VR, een virtual reality-systeem voor de PlayStation 4. De lanceringsdatum voor deze game staat gepland voor het najaar van 2016. De PlayStation VR is verkrijgbaar vanaf 13 oktober 2016. Het vermoeden bestaat echter dat de horrorgame beschikbaar zal zijn op de dag van de lancering van de PSVR.

PlayStation VR games

Horror

‘Here They Lie’ is een horrorgame voor de PlayStation VR. Met deze headset ben je in staat om jezelf in de game te verplaatsen door de 3D-beelden en de 3D-audio. De horrorgame wil de speler zich laten verplaatsen naar een wereld die wordt omschreven als angstaanjagend en onwerkelijk. Voor de PlayStation 4 zijn al meerdere horrorgames uitgegeven, echter biedt de PlayStation VR een totaal vernieuwde ervaring van gamen door de realistische werelden waarin je de actie van dichtbij meemaakt. Volgens de ontwikkelaars is het creëren van angst een belangrijk thema van de game. Het aanwakkeren van angst gebeurt niet door middel van enge beelden maar op het creëren van een bedreigende en ongemakkelijke sfeer. Hierdoor is ‘Here They Lie’ het beste te omschrijven als een psychologische horrorgame.

Ontwikkelaars

De horrorgame ‘Here They Lie’ voor de PlayStation VR is ontwikkeld door een studio die vrij onbekend is. Echter werken er bekende ontwikkelaars aan de game, zoals de bedenker van de Lara Croft en Tomb Raider games Toby Gard en de producer van de Medal of Honor games John Garcia-Shelton. De game is uiteindelijk ontwikkeld in samenwerking met de Santa Monica Studio van Sony. Door de bekende namen en de veelbelovende beelden van de horrorgame wordt het verwacht dat de game populair zal worden. De PlayStation VR is vanaf 13 oktober 2016 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399 euro.

Leave a Reply