Gratis VR upgrade voor bestaande PS4 games

Nu de introductie van de PlayStation VR hard nadert, maken steeds meer gameproducenten bekend dat zij spellen een gratis upgrade zullen geven voor de PSVR. De lancering van de PSVR staat gepland voor 13 oktober, waarbij gamers die een exemplaar gereserveerd hebben als eerste bediend zullen worden. Door de grote vraag naar de gadget heeft er alle schijn van, dat de PlayStation VR in de eerste weken na de lancering in veel winkels zal zijn uitverkocht. Het feit dat veel games een gratis VR-upgrade krijgen, maakt de nieuwe gadget van Sony nog populairder en toegankelijker voor gamers.

PSVR

Direct te koppelen aan je PlayStation 4

Een van de grote voordelen van de PlayStation VR is de mogelijkheid om de gadget direct aan een PlayStation 4 te koppelen. Veel consumenten zullen bij de aanschaf van een PSVR al in het bezit zijn van de gameconsole, waardoor er geen grote uitgaven gedaan hoeven te worden. Dit is bij de Oculus Rift en HTC Vive bijvoorbeeld wel het geval, omdat deze gadgets een krachtige gamecomputer vergen.

Nadat de PSVR aan de PlayStation 4 gekoppeld is kun je deze direct gebruiken om een van de aangekondigde PSVR games te spelen. Mocht je voorlopig geen geld willen investeren in nieuwe PSVR games, dan kun je dus gebruik maken van de gratis VR-updates van sommige bestaande games. Welke spellen een gratis VR-upgrade van Sony zullen krijgen is momenteel nog niet bekend. Alleen van Hustle Kings, Super Stardust Ultra ne Bound is bekend dat zij een upgrade zullen krijgen.

Updaten kan vanaf 13 oktober

Volgens Sony zulen deze spellen een patch krijgen op de releasedatum (13 oktober) van de PSVR. Met deze patch is het mogelijk om de spellen te upgraden en direct te gebruiken in combinatie met de PSVR. Zo biedt Sony direct een grote hoeveelheid content op de dag van de release en kunnen gamers direct ervaren wat gamen in virtual reality precies inhoudt.

Leave a Reply