Het gebruik van de nieuwe PSVR uitgelegd

De PlayStation VR is een innovatief virtual reality-systeem ontworpen voor de PlayStation 4. In een handleiding van Sony is te lezen dat men aanraadt een ruimte beschikbaar te hebben van ongeveer 6 vierkante meter. Daarnaast is er te lezen dat de headset ontworpen is om zittend te gebruiken en dat het voor kinderen onder de 12 jaar niet is toegestaan de headset te gebruiken. In de handleiding is ook te lezen dat men aanraadt om de PSVR eerst te proberen voor je overgaat tot de aanschaf ervan. Aangezien iedereen het virtual reality-systeem anders ervaart kan het zijn dat je hier eerst aan moet wennen.

PSVR

Technologie

De PlayStation VR maakt namelijk gebruik van 3D-beelden, die door iedereen anders worden ervaren. Omdat sommige mensen hier niet aan zijn gewend is het verstandig om de PlayStation VR eerst een keer uit te proberen. Dit kan bijvoorbeeld in een winkel of tijdens een demonstratie. Het is mogelijk om de headset te gebruiken wanneer je een bril draagt. Echter kunnen de beelden hierdoor anders worden ervaren. Wanneer het blijkt dat je de headset niet goed kan gebruiken is het echter wel mogelijk om met anderen, zoals familie en vrienden, te gamen. Hierbij hoef je zelf de headset niet te dragen.

Sociaal gamen

Met de nieuwe functies speciaal ontwikkeld voor de PlayStation VR is het mogelijk om met anderen te gamen. Met Seperate Mode kan je gamen met je vrienden en familie of kan je online gaan gamen met anderen. Met de Mirroring Mode kunnen anderen op het scherm van de televisie zien wat jij op dat moment ziet met de PSVR. Op deze manier betrek je anderen in het gamen waardoor het gamen socialer wordt. Met de Cinematic Mode kun je films en oude games bekijken in een speciale 2D omgeving, waarin een scherm van 5 meter breed te zien is van een afstand van 2,5 meter.

Leave a Reply