‘Final Fantasy XV is bij de release van Sony’s VR-bril verkrijgbaar’

Tijdens de persconferentie van Sony tijdens de E3 was het mogelijk om het nieuwste deel van de Final Fantasy serie uit te proberen op de PlayStation VR. De PlayStation VR is het nieuwste project van Sony ontwikkeld voor de PlayStation 4. De PSVR biedt een totaal nieuwe ervaring door de mogelijkheid games in 3D te beleven, door zowel de beelden als de audio in 3D aan te bieden. De nieuwe game Final Fantasy XV verschilt van de vorige delen omdat het spel zich afspeelt in de virtual reality.

PSVR

Gameplay Final Fantasy

De gameplay van Final Fantasy XV is erg simpel. Je kan jezelf in de game verplaatsen met controllers. Om een actie uit te voeren hoef je slechts naar punten in de virtuele wereld te richten met de controller. De gameplay van Final Fantasy richt zich met name op de ervaring van de virtual reality. Op elk moment in de game ben je in staat om je heen te kijken in prachtige 3D-werelden, wat een erg indrukwekkende ervaring is. Deze manier van gamen laat je games op een geheel nieuwe manier ervaren doordat je je midden in de game bevindt.

Ontvangst

De game Final Fantasy XV wordt tot nu toe niet goed ontvangen. Het gaat in dit geval echter om een demo, waardoor dit nog niet veel zegt over de uiteindelijke game. Op basis van de demo lijkt de game echter heel oppervlakkig en is het niet te vergelijken met andere games uit de Final Fantasy reeks. De game speelt zich af in een prachtige omgeving die door de virtual reality als levensecht wordt ervaren. De gameplay lijkt echter volgens velen oppervlakkig, het enige wat je hoeft te doen is het richten van de controller en het klikken op twee knoppen. Vergeleken met de vorige games lijkt Final Fantasy XV weinig diepgang te bieden. Het wachten is nu vooral op de voltooide game om te zien of de game uiteindelijk toch meer diepgang biedt.

Leave a Reply