Batman Arkham Knight ook te verkrijgen bij de release van de PSVR

Er worden steeds meer marketingactiviteiten van Sony zichtbaar in de aanloop naar de release van de nieuwe PlayStation VR voor PlayStation 4-gebruikers. Zo zouden er twee fraaie spellen door Sony op de markt worden gebracht rond de lancering van deze gadget, namelijk: ‘Eve: Valkyrie’ en ‘Arkham VR’. Zeker naar de laatstgenoemde PSVR game kijken veel gamers uit! Onlangs verscheen een video op internet, waarin Sony een kijkje achter de schermen gaf bij de productie van dit spel.

Eerder gaf Sony al aan dat een groot aantal spellen een gratis VR-upgrade zullen krijgen bij de lancering van de PlayStation VR. Zo is er direct voldoende content om je uren te kunnen vermaken met dit nieuwe technologische hoogstandje van Sony.

PlayStation VR reserveren

Unieke features in Arkham VR

Interviews met de mannen van Rocksteady Studio’s tonen aan dat men met Arkham VR een nieuwe manier van gamen wil introduceren. Zo zal een speler zelf gadgets van de riem van Batman los moeten halen om deze te kunnen gebruiken. Ook wordt de ‘Forensic Scanner’ als een nieuwe gadget geïntroduceerd in het spel. Hiermee heeft Sony een vervanger voor de ‘Detective Mode’.

Batman als een detective

In Arkham VR ligt de nadruk minder op Batman als straatvechter en juist meer op Batman in de rol van een detective. Ook probeert de producent van dit spel optimaal gebruik te maken van de VR-functies van de PSVR. Zo zou een speler volledig het gevoel moeten krijgen dat hij of zij in het kostuum van Batman kruipt. Bill Green, Lead VR Designer bij Rocksteady Studio’s, zegt hierover: “Voor een gamer is er niets mooier dan de mogelijkheid om het kostuum van Batman aan te kunnen trekken. Zet het masker op en voel je de ware Batman, die verschillende uitdagende missies uit dient te voeren in Arkham VR.”

Leave a Reply